Piekarnia Wizan z Zatora wygrała plebiscyt „Dobry chleb z dobrych rąk” organizowany przez Gazetę Krakowską. Klientów uwiodło pieczywo z ziarnami słonecznika.
Firma działa od 1970 roku i zatrudnia obecnie 21 osób, którzy każdego dnia wypiekają 1500 bochenków chleba i jeszcze więcej bułek. Codziennie Piekarnia Wizan z Zatora sprzedaje ponad 100 kg chleba na wagę. Oprócz standardowych produktów zakład trudni się także wyrobem przeróżnych ciasteczek, których miesięcznie sprzedaje się ponad 5 ton. Tak świetne statystyki to najlepszy dowód na wysoką jakość oferowanych wyrobów.
Wszystkie wypieki rozprowadzane są do sklepów w Zatorze, można je nawet spotkać w marketach Tesco w Krakowie, Bielsku-Białej i Kalwarii Zebrzydowskiej. Tak pokaźna dystrybucja to zasługa rygorystycznej kontroli. Każdy produkt, który ma trafić do klienta, jest starannie sprawdzany. Jeśli ciastko jest popękane, nie wychodzi poza budynek piekarni.